Behandling

Maria hands press along spine goodBehandling

2018 – 75 min.: 1ste/enkel: 850kr klippekort 3x 2160kr gyldigt 12mnd Afbud mindre end 24 timer før den planlagte behandlingstid eller udeblivelse faktureres som en behandling. Klinikkens adresse: Dalmosevej 2b 2400 Kbh NV og: Hans Egedes g 11 st 2200 Kbh N Akupunktur behandling foregår enten som en del af shiatsu behandlingen eller for sig. Der alterneres også eventuelt mellem de to. Shiatsu behandling foregår på en futon og modtages iført blødt, løstsiddende bomuldstøj. Indtil videre har det vist sig at være mest effektivt at kombinere akupunktur med shiatsu. Er man bange for nåle, kan vi lige tale om det og se, hvordan forløbet kan indrettes for bedst at imødekomme både dine indvendinger og din bedring. Jeg er meget bevidst om at udøve akupunktur så smertefrit som overhovedet muligt. For det meste er selv de mest ‘tøvende’ patienter i sidste ende meget afslappet med akupunktur, efter at have prøvet det som et led i deres behandling. Lige meget hvad bruger jeg alle de meget specifikke diagnostiske redskaber, som hører til både shiatsu og akupunktur, for at danne et komplet billede af din situation. Diagnosen er nøglen til den rigtige behandling. Jeg udformer behandlingsstrategien på den basis. Behandlingslængden er 1 time og 15 minutter (1t30min første gang). Dette reflekterer kombinationen af:
  • anamnese (diagnose via samtale)
  • puls og tunge diagnose
  • hara (abdomen) samt ryg diagnose
  • behandling med akupunktur (20 min)
  • behandling med Zen shiatsu og akupressur
  • fascial/unwinding/visceral terapi – med disse teknikker arbejdes der på forskellige niveauer i kroppen: fascia (hinde omkring muskler, som kan være årsag til store spændinger), muskler og væv (unwinding/visceral terapi – hvor man nænsomt får muskler og væv til at spænde af ved holdeteknikker)
1 time og 15 minutter har vist sig at være den optimale længde for at opnå den mest effektive kombinationsbehandling. Kroppen når at være ‘med’, og effekten af behandlingen stabiliseres. OBS: klippekort, som er købt i 2017 men ikke brugt før 1. februar 2018, klippes med 1,25 klip per gang. Afbud mindre end 24 timer før den planlagte behandlingstid eller udeblivelse faktureres som en behandling. Nedenfor er der en forklaring om, hvad shiatsu er: Shiatsu: fingertryk Shiatsu stammer fra ordene shi ’finger’ og atsu ’tryk’. I Zen Shiatsu trykkes der på de meridianer (energibaner), som også akupunktur punkterne ligger på. Shiatsu bliver oftest set som forgængeren til akupunktur – i stedet for at sætte nåle i punkterne, lægger behandleren et jævnt tryk på meridianbanerne med fingerspidser og håndflader, eventuelt også albuer og knæ. Shiatsu er baseret på mange af de samme principper som akupunkturen, hvad angår akupressur delen i teknikkerne. I Zen Shiatsu praksis er der dog nogle ekstra dimensioner. De klassiske liger til dels lidt forskudt for at optimere den fysiske kontaktflade mellem hånd og meridian. Også er alle de klassiske meridianer forlænget således at de findes både på arme, ben og i mave området – des at meridian strækningen er ofte dobbelt så lang, og at alle meridianer kan nås fra alle steder på kroppen. Til slut er der altid to steder på meridianen, hvor behandleren har ’kontakt’ samtidig – for eksempel med to hænder, hånd og albue, fingerspidser og håndflade – så hun hele tiden har mulighed for ’skabe forbindelse’ mellem steder på meridianen, og kan følge den energi, også kaldet Ki (Chi), som enten stagnerer eller flyder igennem. shizuto-mShizuto Masunaga, grundlægger af Zen Shiatsu, fandt at denne forbindelse mellem to tryk punkter gør det muligt at kontrollere reaktionerne i det sympatiske (stressbetonede) nervesystem for at stimulere og arbejde med det dybereliggende parasympatiske nervesystem, som er afgørende for mange af vores essentielle kropsfunktioner. Disse kropsfunktioner – som kredsløbet, fordøjelsen, underlivsfunktionen og vejtrækningen – er afhængige af at kroppen kan genfinde en tilstand af ro i tilstrækkelig omfang, hvilket lige netop kan være svært i tilfældet af vedvarende belastning (psykisk og fysisk). Kunsten at regenerere: I vores moderne samfund risikerer vi  konstant at blive drænet for mere energi end vi får tilbage. Det er derfor vigtigt at finde måder at vedligeholde og genoprette det fysiske og psykiske energiniveau. Shiatsu er en effektiv metode for at opnå denne regeneration. Shizuto Masunaga skriver: ’Jeg ser Shiatsu som en af de mest effektive behandlingsmetoder i det daglige – den kan bade behandle og forebygge sygdom.’