RAB Behandler

 

Karen Zimmer, Registreret (RAB) Akupunktør/Akupressør og diplomcertificeret Shiatsu Behandler

fik i 1987 en Master’s grad i Journalistik og Public Relations i USA, og arbejdede som skribent og foredragsholder med hovedbeskæftigelse indenfor bæredygtig livsstil. Sammen med miljøforkæmperen Hildur Jackson udgav hun bogen ‘Ecovillage Living: Restoring the Earth and her People’ – en fortælling om bæredygtige fællesskaber verden over. Hun valgte i 2005 at blive Zen Shiatsu behandler efter at have mærKaren Zimmer Svenssonket på krop og sjæl, hvor effektiv og dybdevirkende denne metode er. Hen ad vejen er det også blevet til en uddannelse som akupunktør, hvilket har gjort behandling endnu mere effektiv på flere planer.

Karen Zimmer er diplomcertificeret akupunktør (RAB) fra København og  Århus Akupunktur Skole og diplomcertificeret shiatsu behandler fra Shiatsu Skolen Danmark, og er RAB godkendt af sundhedsstyrelsen. Karen Zimmer er medlem af P.A. (Praktiserende Akupunktører). Akupunktur uddannelsen fra KAAS er  er anerkendt af det internationale forum ETCMA. Karen har også et diplom i ansigts-akupunktur fra Københavns Akupunkturskolen. Den danske Shiatsu grunduddannelse er over nogle år blevet fulgt op med to års videreuddannelse på ISS (International School of shiatsu) i Schweiz. ISS er en international, højt anset uddannelses institution for Shiatsu, og blev grundlagt af nogle af de store japanske og europæiske Mestre indenfor orientalsk medicinsk behandling. Derudover et diplom i Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære fra Skolen for Alternativ Terapi (v. Læge Ole Købke). Jeg er i løbende videreuddannelse, fordi jeg er overbevist om, at man som alternativ behandler konstant må fornye sig, og uddybe sin viden og teknikker. I den forstand er denne form for terapi en kunst, som skal udvikles hele livet igennem videre forskning. 

Hvorfor Akupunktur og Shiatsu?

Min interesse i sundhed og (selv)helbredelse begyndte da jeg var 7 år gammel og min mor fik kræft. Hun døde efter en sygdomsproces på flere år, som virkede fremmedgørende og uigennemskuelig. Tabet fik mig til at tænke over livets mening, og måden hvorpå sygdom håndteres. Jeg stillede mig selv spørgsmålet: Kunne man have gjort noget, fundet andre former for behandling, skabt et mere transparent og nærværende forløb? 
Som voksen oplevede jeg helbredelse af kronisk sygdom ved hjælp af Shiatsu, Akupunktur og naturmedicin, efter at have fundet at den moderne vestlige lægekunst ikke bød på en løsning. Akupunktur, Zen Shiatsu og selvbehandling er en del af min dagligdag, og deres virkning overbringer jeg nu til andre, der leder efter løsninger på psykisk og fysisk overbelastning, eller vælger en forebyggende livsstil.