Behandling

Maria hands press along spine goodBehandling

75 min. inlusiv samtale/TCM diagnose og behandling

1ste konsultation:
850 kr.
derefter 720 kr/gang

Afbud mindre end 24 timer før den planlagte behandlingstid eller udeblivelse faktureres som en behandling. Mindre end 40t i forvejen: 50%. 

Klinikkens adresse: Dalmosevej 2b, 2400 KbhNV
Akupressur/shiatsu bruges som et led i akupunkturbehandlingen.
Skal man lige vænnes til nåle, kan forløbet indrettes for bedst at imødekomme både dette og din bedring. Min erfaring er at selv de mest tøvende patienter bliver afslappede med akupunktur efter at have prøvet det i klinikken. Jeg bruger en kombination af alle de meget specifikke diagnostiske værktøjer, som hører til både TCM (Traditionel Kinesisk Medicin)/Akupunktur og Shiatsu for at danne et komplet billede af din situation. Diagnosen er nøglen til den rigtige behandling. Jeg udformer behandlingsstrategien på den basis. Behandlingslængden er 60 minutter og består af:

  • anamnese (diagnose via samtale)
  • puls og tunge diagnose
  • hara (abdomen) samt ryg diagnose
  • behandling med akupunktur og eventuelt understøttende akupressur/shiatsu

Akupunktur:
Akupunktur er et traditionelt medicinsk redskab hvis formål er at fjerne blokeringer i kroppen. Teorien er, at hvis der er blokeringer, er der smerte, dvs. hvis blokeringer fjernes, lindres smerten og genetableres strømmen af Qi (livsenergi). dette fremmer så (selv)helbredelsen i krop og sind. Også bruges akupunktur lokalt til at afspænde muskler og sener og øge kredsløbet i specifikke  områder. Akupunktur anvendes på et netværk af punkter som hænger sammen med kropsområder, organer, eller balance i krop og sind. På den måde kan det være, at man behandler et punkt i foden for at lindre migræne.
Du får værktøjer med hjem til selvbehandling, således at du også selv kan gøre en forskel mellem behandlinger.

OBS: klippekort, som er købt før den nye ordning er gyldige i maks. 12 måneder.

Shiatsu/akupressur: fingertryk
Shiatsu stammer fra ordene shi ’finger’ og atsu ’tryk’. I Zen Shiatsu trykkes der på de meridianer (energibaner), som også akupunktur punkterne ligger på. Shiatsu bliver oftest set som forgængeren til akupunktur – i stedet for at sætte nåle i punkterne, lægger behandleren et jævnt tryk på meridianbanerne med fingerspidser og håndflader, eventuelt også albuer og knæ. Shiatsu er baseret på mange af de samme principper som akupunkturen, hvad angår akupressur delen i teknikkerne. I Zen Shiatsu praksis er der dog nogle ekstra dimensioner. De klassiske liger til dels lidt forskudt for at optimere den fysiske kontaktflade mellem hånd og meridian. Også er alle de klassiske meridianer forlænget således at de findes både på arme, ben og i mave området – des at meridian strækningen er ofte dobbelt så lang, og at alle meridianer kan nås fra alle steder på kroppen. Til slut er der altid to steder på meridianen, hvor behandleren har ’kontakt’ samtidig – for eksempel med to hænder, hånd og albue, fingerspidser og håndflade – så hun hele tiden har mulighed for ’skabe forbindelse’ mellem steder på meridianen, og kan følge den energi, også kaldet Ki (Chi), som enten stagnerer eller flyder igennem. shizuto-m

Shizuto Masunaga, grundlægger af Zen Shiatsu, fandt at denne forbindelse mellem to tryk punkter gør det muligt at kontrollere reaktionerne i det sympatiske (stressbetonede) nervesystem for at stimulere og arbejde med det dybereliggende parasympatiske nervesystem, som er afgørende for mange af vores essentielle kropsfunktioner. Disse kropsfunktioner – som kredsløbet, fordøjelsen, underlivsfunktionen og vejtrækningen – er afhængige af at kroppen kan genfinde en tilstand af ro i tilstrækkelig omfang, hvilket lige netop kan være svært i tilfældet af vedvarende belastning (psykisk og fysisk). Kunsten at regenerere: I vores moderne samfund risikerer vi  konstant at blive drænet for mere energi end vi får tilbage. Det er derfor vigtigt at finde måder at vedligeholde og genoprette det fysiske og psykiske energiniveau. Shiatsu er en effektiv metode for at opnå denne regeneration. Shizuto Masunaga skriver: ’Jeg ser Shiatsu som en af de mest effektive behandlingsmetoder i det daglige – den kan bade behandle og forebygge sygdom.’